JORNADA DE PORTES OBERTES DES CELLER MARTíN FAIXó

Més de cent persones van assistir a l’acte que va finalitzar amb una cursa de bótes

Un centenar de persones van assistir a sa Jornada de Portes Obertes que es Celler Martín Faixó de Cadaqués va organitzar es passat 3 de març. Es participants van fer una visita a ses instal·lacions des celler as mas Perafita i van degustar es diferents vins que s’hi elaboren. Sa jornada va finalitzar amb un dinar popular i una cursa de bótes, on es més ràpids en el desplaçament d’aquests recipients de fusta van obtenir un lot de vi.

Amb aquest esdeveniment la família Martín Faixó va voler donar a conèixer sa tasca i es productes que surten de ses seus 11 hectàrees de vinya dins el Parc Natural de Cap de Creus. Degut a sa bona acollida de sa jornada de portes obertes l’any que ve es farà una segona edició.

Es projecte de la família Martín Faixó arranca l’any 2000 amb la plantació de vinya en uns terrenys enmig de Cap de Creus amb la intenció de recuperar la tradició vitivinícola familiar, a la vegada que tornar un cultiu propi de la zona i extingit arran de la fil·loxera. Tres anys més tard es va adquirir es mas Perafita, una masia del segle XIV per restaurar-la i habilitar-la com a celler. La culminació des projecte va arribar l’any 2007 amb sa sortida des vins Perafita al mercat, dins la DO Empordà.

Categoria: Activitats | 21 Març 2012 | Autor: Admin

Etiquetes: